Forevers.Blogg.se

Hej! Här får du läsa om en 11 årig tjej som älskar skönhet! Här kommer komma: Tips, vardag och mycket mycket mera skoj! Hejdå!

Hur du får ditt hår att växa fortare

Publicerad 2014-08-03 22:02:34 i Allmänt,

Skäm bort med fukt
Ju bättre ditt hår mår, desto större förutsättningar har det för att växa snabbare och bli längre. Ett slitet hårstrå växer sämre och bryts också av fortare. Skämmer du bort ditt hår med en inpackning i veckan tillför du näring och fukt. Satsa på en inpackning som är anpassad för din hårtyp och applicera den i handukstorkat hår. Låter du dessutom inpackningen verka i en varm frottéhandduk blir effekten ännu bättre.

Ät nyttigt
En nyttig och allsidig kost är a och o om du vill att ditt hår ska växa snabbare. Se därför till att du verkligen får i dig nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidanter vid alla måltider. Undvik eller dra ner på så kallad skräpmat som innehåller mycket fett och salt. Det finns också särskilda vitaminkomplement att köpa, som sägs öka hårstrånas tillväxt. Satsa på sådana som innehåller silica, betakaroten och B-vitamin.

Massera loss
En rejäl hårmassage ser inte bara till att din hårbotten blir fri från smuts, gamla hudceller och olja, den sätter dessutom fart på hårsäckarna och blodtillförseln – vilket gör att ditt hår växer snabbare. Passa gärna på att ge ditt huvud en massage på 5-10 minuter nästa gång du löddrar loss med schampo.

Undvik värme
Varma stylingverktyg sliter på håret, så undvik sådana så mycket som möjligt och låt ditt hår istället självtorka. Måste du ändå dit med fönen, locktången eller plattången, se till att du först har applicerat en värmeskyddande produkt. Ett annat tips som ska motverka att hårstrån går av i förtid är att sova med håret samlat i en hög hästsvans.

Stressa mindre
Att undvika stress är viktigt för din hälsa och också ditt hår. När du är stressad minskar tillförseln av blod till hårsäckarna, vilket gör att ditt hår mår sämre och också växer sämre. Stressar du för mycket kan du tappa ovanligt många hårstrån, vilket gör att ditt hår känns tunnare. Vill det sig riktigt illa kan du utveckla stressjukdomen alopecia areata, vilket innebär att du tappar allt eller delar av ditt hår.

Toppa regelbundet

Att håret skulle växa fortare om du klipper det regelbundet är en myt, men däremot ser en regelbunden klippning till att ditt hår håller sig friskt. Att vänta flera månader mellan frisörbesöken gör visserligen att ditt hår hinner växa ut, men eftersom dina hårstrån troligen är så slitna måste du klippa av det mesta på en gång. Klipper du däremot topparna var 6-8:e vecka ger det alltså ett friskare – och på sikt – längre hår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Bonnie

Namnet blev Bonnie. Tjej på 11 år! Intressen av Blogga, skönhet och hästar! Hoppas att ni gillar min blogg! Hejdå!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela